barion
Zöld szósz, algával

Zöld szósz, algával

Posted by on 2023/10/21  Leave a Comment
Tags alga, szósz,

A zöld szószok változatosak lehetnek, és sokféle hozzávalóból készülhetnek. Egy friss és ízletes szószt hozz létre, amelyet salátákhoz, húsokhoz vagy más ételekhez adhatsz. Itt van egy egyszerű zöld szósz recept, amely fejes salátákhoz is jó választás lehet:

Hozzávalók:

  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1/2 csokor friss koriander (vagy más friss zöldfűszer, mint bazsalikom vagy snidling)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 evőkanál Classic alga por
  • 1/2 citrom leve
  • 1/4 csésze extra szűz olívaolaj
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • Opcionális: 1/4 csésze natúr joghurt vagy tejföl a krémesebb állagért

Elkészítés:

  1. Moss meg és szárítsd meg a friss petrezselymet és koriandert. Távolítsd el az esetleges vastag szárakat.

  2. Helyezd a petrezselymet, koriandert és a fokhagymát egy aprítógépbe vagy mixerbe.

  3. Adj hozzá a citrom levét, olívaolajat, sót és frissen őrölt fekete borsot.

  4. Ha szeretnéd krémesebbé tenni a szószt, adj hozzá natúr joghurtot vagy tejfölt.

  5. Mixeld össze az összetevőket sima szósszá.

  6. Kóstold meg, és ízesítsd tovább, ha szükséges.

A zöld szósz kiválóan illik a friss salátákhoz, mivel frissességet és ízt ad az ételhez. Az extra szűz olívaolaj gazdag ízeket és egészséges zsírokat hoz az ételbe, míg a friss zöldfűszerek és a citromlé frissességet és zamatot adnak.

Ez a zöld szósz recept a fejes salátákhoz, de alkalmazkodhatsz hozzávalókkal és ízesítéssel az ízlésed szerint. Az ízlésednek megfelelően állítsd be a só és bors mennyiségét, és add hozzá a joghurtot vagy tejfölt a krémesség kedvéért.